Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Нова цена на горивата

фото Pixabay

Утре на пладне се очекува Регулаторната комисија за енергетика да ги соопшти новите цени на горивата кои практично се утврдуваат првиот работен ден од секоја седмица.

Според последната одлука на РКЕ, минатата недела цената на ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесуваше 60,50 денари за литар, ЕУРОСУПЕР БС-98 се продаваше по 62,50 денари за литар, а малопродажната цена на дизелот изнесуваше 52 денари за литар.