Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Владата со добра вест за компаниите: И во јуни ќе има поддршка од 14.500 денари за секој вработен во погодените фирми од кризата

На денешната седница Владата донесе измени и дополнувања на Уредбата со законска сила за финансиска поддршка на работодавачите погодени од здравствено-економската криза предизвикана од коронавирусот КОВИД-19, за финансиска поддршка од 14.500 денари за исплата на платите и за месец јуни, согласно критериумите и измените и дополнувањата на оваа уредба.

Инаку ваква мерка имаше за месеците април и мај.