Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Сања Лукаревска со добра вест за македонските бизниси – државата ќе финансира по 14.500 од мајската плата

Фејсбук статус на Сања Лукаревска, директорка на УЈП:

📄Успешно ја реализираме Мерката за финансиската поддршка за исплата на плати за месец април 2020 година.
📌Од 1 јуни започнува поднесувањето на Барања за финансиска поддршка за исплата на платите за месец мај, а ние сме подготвени за прием и обработка истите.
👉Преку ова кратко видео Ве потсетуваме на чекорите за поднесување на барањата, нивното одобрување и исплата на финансиската поддршка.