Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Ако имате бенка на едно од овие 12 места – во животот ќе ве прати голема среќа

Поаѓајќи од принципите на античките култури кои проучуваат различни сегменти на животот и со тоа бенки на телото, тешко е да се заобиколи хиндуизмот.

Имено, Хиндусите веруваат дека бенка на одреден дел од телото означува состојба или уште подобра, благосостојба во иднина. Големината, формата и бојата на дамката, исто така, влијаат на античкото читање на неговото значење, а интересно е и ведското толкување.

Според Ведите, ова се 12 места каде е добро да се има дамка затоа што претставува богатство, поседување повеќе пари и можност за чести патувања во странство.

1.Бенка на десниот образ

Лицето кое има бенка на образот, ќе добие големо богатство многу брзо по неговата свадба.

2. Дамка над усните

Бенката што ја има и Синди Крафорд е оној што се карактеризира со упорни и тврдоглави луѓе кои ја постигнуваат целта полесно од другите, а со тоа се збогатуваат побрзо од другите луѓе.

3. Бенка на носот

Ако имате бенка на носот и веднаш до него, постои голема веројатност дека сопственикот на таа гордост ќе биде богат човек. Луѓето со бенка на носот ќе доживеат успех, здравје и деловен успех во животот.

4. Бенка на пета

Дамките не се вообичаени во оваа област, но луѓето кои ги имаат имаат тенденција да патуваат често. Почесто во близина на нивниот роден град, но патувањето е патување, нели? Се разбира, дури и патувањата низ океанот не се толку ретки за оваа личност …

5. Бенка на половината

Тоа се специјални луѓе. Иако сопствениците на бенки на половината се чувствуваат незадоволни и немирни повеќето од својот живот затоа што секогаш се стремат кон нешто повисоко, истите тие луѓе честопати ќе бидат многу успешни и ќе постигнат многу.

6. Бенка помеѓу очите

Таканареченото „трето око“ го означува богатството и задоволството во животот поголемиот дел од времето. И што е најважно, сопствениците на бенки меѓу и над очите ќе патуваат во животот.

7. Дамка на десната дланка

Ако сте еден од оние што имаат бенка на десната рака, т.е. на дланката на вашата рака, ќе го вкусите богатството на животот. Сепак, важно е и каде е оваа дамка. Ако се наоѓа на горната половина на дланката, ќе можете лесно да стигнете, а ако дланката се наоѓа на долниот дел на дланката, сепак ќе треба да вложите малку труд, но на крај ќе успеете.

8. Бенка на брада

И покрај фактот дека луѓето со дамка на брада не сакаат да се дружат со голем број луѓе и да се дружат воопшто, тие ќе бидат многу среќни и ќе имаат избалансиран живот.

9. Бенка на папокот

Овие луѓе се вистински среќни, затоа што ќе го поминат животот на полесен начин и ќе дојдат до важни работи. Но, сопствениците на оваа дамка се исто така многу рационални во трошењето. Освен храна, постојат вистински хедонисти.

10. Дамка на десната страна на градите

Луѓето со место на оваа страница ќе уживаат во мирен живот со многу придобивки.

11. Дамка на уво или на десната страна на лицето

Без разлика дали дамката е близу до увото или на рабовите на образите, сопствениците на ваквите дамки ќе имаат исполнет и богат живот. Секако, услов е дамката или дамките се на десната страна на лицето …

12. Дамка на мал прст

Не е важно дали бенката е на малиот прст на десната или левата рака, сопствениците на овие бенки едноставно ќе уживаат во животот и можеби ќе патуваат низ целиот свет.

МАРКЕТИНГ