Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Евровизија е откажана во пресрет на избувнувањето на коронавирусот

Натпреварот за песна на Евровизија е откажан за прв пат во својата 64-годишна историја поради појава на коронавирус, објавија организаторите во средата.

Натпреварот за 2020 година требаше да се одржи во мај во холандскиот град Ротердам.

Организаторите соопштија дека се водат разговори за одржување на натпреварот 2021 година во Ротердам.

„Би сакале да им оддадеме почит на целиот тим на радиодифузери во Холандија и на нашите 41 членки кои работеа толку напорно за планирање на годинашниот настан“, се вели во изјавата на организаторите.

„На сите нас срцето ни е скршено затоа што Евровизија нема да може да се одржи во мај и знаеме дека целото евровизиско семејство, низ целиот свет, ќе продолжи да дава љубов и поддршка едни на други во ова тешко време, “се вели во соопштението.