Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Заев рече дека за право не учел од професорката Каракамишева

Се донесе фер и правичен закон, оцени Заев за Законот за јавното обвинителство, додавајќи дека истиот ќе донесе правда и правичност.

-Законот важи еднакво за сите, работен е со експерти од САД и експерти од ЕУ, експерти од Јавното обвинителство, повеќе од две години. Тоа се дел и барањата од ВМРО-ДПМНЕ, потенцираше Заев.

Од цел свет е потврдено, само на Мицкоски не му чини, заклучо Заев.

На ова лидерот на ВМРО-ДПМНЕ му реплицираше дека ова е преседан за правниците од Правниот факултет, од кој му порача на Заев, дека учел.

Заев, реплицираше дека сигурно е дека од професорката Каракамишева не учел.