Само една состојка од вашата кујна може да ги реши проблемите со гасови и надуеност.
Решението се крие во јаболковиот оцет.
Имено, јаболковиот оцет во себе содржи две клучни состојки за здраво варење и правилна работа на цревата – пектин и дигестивни ензими.
Пектинот е скроб кој ја поттикнува работата на добрите бактерии во цревата и помага храната да се разложи за време на варењето. Дигестивните ензими се важни за производсво на стомачни киселини кои исто така го поттикнуваат варењето.
Две лажици јаболков оцет измешајте во чаша врела вода и пијте секојдневно.
Напомена: Природните рецепти не се замена за традиционалната медицина, ниту за лекарствата препишани од доктор. Природните рецепти служат само како додатоци во исхраната и превенција. Не ги употребувајте доколку сте преосетливи на некоја од природните намирници.