Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Заев објави: Постигнат историски договор помеѓу МОН и СОНК – дополнителни 10% покачување, тоа значи вкупно 20% покачување на платите на просветните работници

„Постигнат историски договор помеѓу МОН и СОНК!

Наставниците добиваат дополнителни 10% покачување на платата од jануари 2020. Тоа значи вкупно покачување на платите на просветните работници од над 20%. Најважно е за децата и за образованието да се грижат мотивирани наставници. Се грижиме!“ – објави премиерот Зоран Заев на Фејсбук.

МАРКЕТИНГ