Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Добра вест за малите и средни бизниси: ДДВ обврзник ќе се станува на 2 милиони денари

Министерката за финансии, Нина Ангеловска, попладнево објави дека од сега наместо за 1 милион денари, фирмите ќе стануваат ДДВ обврзници за 2 милиони денари.

Истовремено Владата од први јануари 2020 го намалува и периодот на кој фирмата која би станала ДДВ обврзник а би надминала 2 милиони денари, ваквата обврска на фирмата ќе биде 3 години, наместо 5 како досега, се разбира доколку фирмата следните години прави промет од помалку од 2 милиони денари.

error: Соддржината е заштитена.