Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Знаете ли кои се знаците кои укажуваат дека сте среќни?

Многу фактори влијаат на нашето расположение секој ден, од проблеми на работа до приватниот живот, но истражувањата покажаа дека среќата, во одредена мерка, e работа на избор. Па зошто тогаш се чини дека е толку тешко да се избере?

Одговорот можеби ќе ве изненади: можеби сме посреќни од тоа што мислиме, само не сме свесни за знаците кои укажуваат на тоа.

И додека некои работи кои ни се случуваат се неизбежни, нашата емотивна состојба не зависи само од надворешното влијание, па се чини дека сè е реално онолку колку што ни „тупат“ ефтините книги за самопомош: треба да гледате на убавата страна.

1. Сакате другите да ја делат со вас вашата среќа

2. Не се нервирате околу мали работи

3. Но затоа се радувате за мали работи

4. Горди сте на туѓиот успех

5. Свесни сте на важноста за живеење во моментот

6. Имате здрав однос (не само со партнерот, туку и со другите луѓе)

7. Кога нешто ќе ве извади од такт знаете како да се смирите

8. Свесни сте дека парите не се најважна работа на светот

9. Лесно склопувате пријателства

10. Сте постигнале некои од своите цели

А.С./М.Т.