Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Денеска е Крстовден – Еве што треба и што не треба да правите

Православните верници го слават празникот Крстовден.

Според верувањата, на Крстовден почнува есента, а температурите почнуваат да паѓаат.

На Крстовден се почитува и строг пост – на леб и вода.

Според народните верувања, на овој ден сите молитви ќе бидат слушнати, а ноќта спроти Крстовден, Господ слегува на земјата и ги исполнува желбите на луѓето.

Затоа, замислете си желба и чекајте да ви се оствари!

Loading…


Во тренд…