Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Минатата недела казнети 272 возачи за непрописно паркирање во општина Центар

Во текот на минатата недела санкционирани се 272 возачи за непрописно паркирање на територија на општина Центар.

Во периодот од 10 до 15 септември, со помош на специјалните возила „пајак“ на ЈП ПОЦ, отстранети се 157 непрописно паркирани возила, од кои осум паркирани на паркинг-места наменети за лица со посебни потреби, а со поставување механичко средство „блокатор“ санкционирани се 115 возила, кои биле затекнати во резидентни зони, а не биле корисници резиденти на секторот во кој биле паркирани.

Од ЈП ПОЦ наведуваат дека континуирано ќе ја спроведуваат оваа мерка со цел да се доведе во ред сообраќајниот хаос и проблемот со непрописното паркирање на комерцијалните и резидентните паркиралишта и улици на територија на општина Центар.

error: Соддржината е заштитена.