Секогаш во средиштето на збиднувањата...

УЈП тресеше објекти низ Тетово, Гостивар, Дебар, Велес и Скопје – Се проверува дали се издаваат фискални сметки

УЈП постапува по пријава на граѓани на отворената телефонска линија 198.

Во моменов се спроведуваат контроли во повеќе објекти на територијата на Скопје, Тетово, Гостивар, Велес и Дебар.

Граѓаните пријавиле неиздавање фискални сметки по што УЈП веднаш постапила, во тек е скенирање на прометот, превентивно.

Целта е УЈП превентивно да делува, а не како порано со казни.

Со мерката мој ДДВ покрај тоа што парите се враќаат кај граѓаните, се стимулира издавањето фискални сметки, самите граѓани се контролори, се намалува сивата економија а наплтата на ДДВ се зголемува.