Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Ќе се продлабочува културната соработка со Турција

Министерот за култура, Хисни Исмаили, оствари официјална средба со својот турски колега, министерот за култура на Република Турција, Мехмет Нури Ерсој.

Средбата се одржaа со цел да се воспостави билатерална соработка на ниво на двете министерства, но и да се продлабочи институционалната соработка во сите области на културата.

Исто така, двајцата министри разговараа и за потребата на зголемување на напорите за заштита на културните знаменитости, со посебен акцент на спомениците од османлискиот период, но и за интензивирање на културните активности и културната соработка помеѓу двете држави.