Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Зошто ни потат дланките?

Претераното потење на дланките често сите го препишуваат на нервозата. Можеби се и во право? Овој феномен се нарекува хиперхидроза и е типична реакција на стрес и зачестена нервоза.

Хиперхидрозата може да влијае на било кој дел од телото на кој постојат потни жлезди, но на дланките е посебно неугодно.

Ефикасен третман за потењето на дланките е јонтофореза. Процесот може да ги блокира потните жлезди и обично трае 20-30 минути. За жал, тоа не е трајно решение.

Затоа, најдобро, опуштете се во угодна купка и расфрлете ги мислите.