Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Скопјани без камата може да ги платат заостанатите сметки за смет и вода до 28 јуни

Граѓаните на Скопје, кои имаат заостанати сметки за смет и вода, имаат можност да ги намират без камата до 28 јуни.

ЈП „Водовод и канализација“ и ЈП „Комунална хигиена“ од Скопје ги известуваат корисниците што имаат заостанат долг за потрошена вода и смет (тужен и редовен) дека имаат можност да го платат без пресметана камата за задоцнето плаќање сè до 28 јуни.

„Можноста да се плати долгот без пресметана камата од страна на корисниците е со определено времетраење во рок од 20 дена, сметано од 13 мај до 28 јуни 2019 година“, се наведува во соопштението во кое се додава дека физичките и правните лица ќе може да го исплаќаат својот долг со склучување договор до 24-месечни рати, во зависност од висината на долгот.