Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Аирлија: Градоначалникот Христовски обзнани – од сега регистарски таблички со крушевски ознаки

Општина Крушево ќе има сопствени регистарски ознаки KS и истите ќе бидат на таблите од возилата, обзнани градоначалникот на Општина Крушево, Томе Христовски.

– Упатувам искрена и голема благодарност до Министерот Оливер Спасовски за изменување на Правилникот за регистрациони подрачја за возилата и нивните ознаки во Р.С. Македонија и воопшто за уважување на нашето барање.

Општина Крушево станува препознатлива општина во повеќе области, додека крушевчани ќе имаат свои препознатливи регистарски табли, рече Христовски.

Во тренд…