Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Ново осветление во трговскиот центар во Лисиче

Трговскиот центар во населбата Лисиче доби целосно ново осветление.

Oд Општина Аеродром велат дека старите и дотраени светилки се заменети со нови 108 ЛЕД-рефлектори и светилки, кои се и енергетски поефикасни.

„За новото осветление се издвоени 2 милиона и 200 илјади денари од општинскиот буџет. Општина Аеродром ќе продолжи и во иднина да се грижи за подобрување на условите за живеење на своите жители“, велат од Општината.