Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Ако ја имате оваа банкнота – може да добиете 15 илјади евра

Иако според курсната листа сто српски динари имаат иста вредност на педесетина македонски денари, сепак доколку во својот дом ја имате банкнотата од 100 динари која е печатена во 1884-тата година нејзината вредност е многу висока.

Банкнотата од сто српски динари издадена во 1884-тата година може да достигне и до 15 илјади евра, доколку сепак е добро зачувана.