Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Евро-амбасадорот го поздрави усвојувањето на законите за реформа на разузнавањето и безбедносниот сектор

– Го поздравувам усвојувањето на законите за реформа на разузнавањето и безбедносниот сектор од страна на Парламентот. Конструктивниот дијалог резултираше со напредок во една од клучните области на владеење на правото. Се надеваме на ефективна имплементација на реформата.Сето внимание да се фокусираме на законот за СЈО. Нема време за губење, напиша евро-амбасадорот Жбогар.