Секогаш во средиштето на збиднувањата...

НЕКОЈ ЧОВЕК ПРАШАЛ МУДРЕЦ: Како ќе знам дека таа навистина ме сака?

Некој човек сретнал мудрец и го прашал: „Како ќе знам дека жената навистина ме сака?“, а мудрецот му одговорил:

– Ако го сака твоето однесување, те сака и тебе!
– Ако не се лути кога мислењата не ви се совпаѓаат
– Ако ја погоди твојата лутина и тага
– Ако постојано бара тема и причина за да разговара со тебе
– Ако те прашува за совет секогаш кога сака да направи нешто или да превземе некој чекор
– Ако се радува на твојот скромен подарок
– Ако пробува да ти биде поддршка или се нуди да заврши некои од твоите обврски
– Ако ја загрижува твоето отсуство
– Ако сака да направи се што те задоволува и не го повторува она што те лути
– Ако не и пречат твоите слаби финансиски приходи
– Ако поднесува болка за тебе
– Ако пробува да биде дел од твоите идеи и интереси и пробува да го засака она што ти го работиш
– Ако не се срами од твојата работа
– Ако ти помага во добрите дела

error: Соддржината е заштитена.