32.8 C
Скопје
23. јули 2024
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
ПРОМОБИЗНИС

Автоматизирани сефови од Халкбанк – единствени на пазарот што нудат сигурност и 24/7 достапност до нашите вредни работи

Халкбанк, почнувајќи од денеска, единствена на пазарот, воведе 24/7 достапни, Автоматизирани граѓански сефови со кои се менува начинот на кој традиционално се пристапува и ракува со класичните граѓански сефови. Имено, самата автоматизираност и роботизираност на системот овозможува дваесет и четири часовна употреба без присуство на физичко лице од страна на Банката.

Ова, во суштина значи дека кога и да ни треба да земеме или да оставиме нешто во нашиот сеф, тоа можеме да го направиме било кој ден и во било кое време, што е огромна предост во однос на класичните банкарски сефови кои се врзани за работно време на банките.

Деловниот простор наменет за автоматизираните граѓански сефови се состои од три главни простории и тоа: кабина за опслужување на корисник (самоуслужна станица), просторија наменета за техничко безбедносна опрема и сервисна просторија каде се сместени автоматизираните граѓански сефови.

Банката за своите сегашни и идни клиенти обезбеди 134 автоматизирани сефови кои се сместени во посебна просторија во зградата на Дирекција 2 на Банката (ул. Мајка Тереза број 1).