16.8 C
Скопје
25. септември 2023
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
ЛОКАЛНО

Силно невреме го погоди и Охридскиот регион, ова се првите детали

Рргионалниот ЦУК Охрид изведти дека поради невремето што го зафати југоисточниот дел на Општина Охрид во реонот на с.Трпејца и с.Љубаништа проследено со големи врнежи дојде до формирање на буични води што предизвикаа излевање на вода, земја, чакал и поситни камења на регионалниот патен правец Охрид – Св. Наум во с.Љубаништа. Сообраќајот целосно беше прекинат од 19:15 часот, во овој момент е оспособен преку помошни локални патишта.

На терен се присутни и интервенираат на санирање екипи на ЈП за одржување и заштита на магистрални и регионални патишта – секција Охрид и ЈП Охридски комуналец