Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Македонија

Министерот за правда Кренар Лога оствари средба со директорот на Агенцијата за управување со одземен имот

Министерот за правда Кренар Лога оствари средба со директорот на Агенцијата за управување со одземен имот, Дритон Небиу на која се разговараше за новиот предлог Закон за управување со конфискуван имот, имотна корист и одземени предмети во кривична и прекршочна постапка и реализација на мерката ,,конфискација” во предметите ,,Трансмет” ,,Империја”,,Плацеви на Водно ”и ,,Сашо Мијалков”.

Во дел од наведените предмети се евидентирани неправилности и пропусти во постапката и во извршувањето од страна на Агенцијата. Се надеваме дека со новиот закон ќе се надминат сите проблеми околу реалзиацијата на мерката ,,конфискација”.

Можеби ќе ве интересира…

Бесими: Граѓанската обврзница е безризичен инструмент кој носи добри и безбедни приноси

2 јуни 2023, Скопје – Издавањето на граѓанската обврзница, како нов инструмент на пазарот, ќе даде можност на граѓаните да ги инвестираат своите пари и за тоа да добијат добри… Прочитај повеќе

Машините на терен – Почнаа работите на коридорот 8, постоечкиот автопат Тетово-Гостивар ќе се трансформира во автопатско решение со по три ленти во двата правци

Изградбата на стратешките инфраструктурни проекти е важна пред сè за подобрување на условите за живот на граѓаните, за обезбедување модерна и безбедна патна и железничка инфраструктура, за рамномерен регионален развој,… Прочитај повеќе

АНАЛИЗА: Се очекува пад на цените на становите низ Скопје и внатрешноста на Македонија

Цената на квадратен метар станбена површина ќе се намалува. Напумпаните цени на становите во Скопје и внатрешноста се очекува да паднат, пред се поради намалената побарувачка, но и поевтинувањето на… Повеќе

Регионалниот фонд за предизвици додели 2,72 милиони за шест македонски проекти за унапредување на стручното образование

Шест најуспешни проекти од Северна Македонија се предложени за финансирање во вториот повик на Регионалниот фонд за предизвици (РЦФ), со што се издвојуваат приближно 2,27 милиони евра за инвестиции во… Повеќе