Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Локално

Бесплатен паркинг за време на празникот Рамазан-бајрам

Утре, 21 април 2023 година, за време на државниот празник – Рамазан Бајрам, јавните паркиралишта Народен фронт, АМСМ, Дом на печат, ЗОИЛ, Тутунски комбинат и 8-ми Септември, ќе бидат слободни за паркирање, односно нема да се врши наплата на истите.

„Јавните површини наменети за паркирање (зонските паркиралишта), исто така ќе бидат слободни за паркирање – без наплата. Јавните паркиралишта пак, Кочо Рацин, Градска болница, Клинички центар „Мајка Тереза“, Треска, како и катните гаражи „Беко“ и „26 Јули“, ќе работат со редовно работно време и наплата од 00:00 до 24:00 часо“т, велат од Градски паркинг.

Јавното скопско претпријатие „Градски паркинг“ им го честита Рамазан Бајрам, на сите граѓани на Република Македонија, кои го слават овој празник.