Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Македонија

148 казни за брзо возење на тетовско-гостиварското подрачје

На поширокото тетовско-гостиварско подрачје вчера (26.03.2023) од 08.00 до 20.00 часот спроведена е акциска контрола за брзина со која се движат возилата, во која вкупно биле изречени 148 мерки (ТЕ-99 и ГВ-49).

При контролата биле откриени и санкционирани 74 возачи (ТЕ-40 и ГВ-34) кои ја пречекориле максимално дозволената брзина надвор од населено место, од кои 4 (ТЕ) за повеќе од 70 километри на час над дозволеното, а 20 возачи (ТЕ-9 и ГВ-11) до 70 километри на час.

Покрај ова, со соодветни поднесоци биле заокружени и 74 возачи (ТЕ-59 и ГВ-15) кои ја пречекориле пропишаната брзина во населено место, а санкционирани биле 21 друг вид сообраќајни прекршоци (ТЕ-10 и ГВ-11).