22.8 C
Скопје
19. јуни 2021
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Култура

ДПМ со конкурс за најдобра песна на „Празникот на липите“

Pixabay

Друштвото на писатели на Македонија го распишува традиционалниот Конкурс за најдобра необјавена песна на манифестацијата „Празник на липите 2021“ кој ќе биде отворен до 25 јуни.

Се покануваат членовите на ДПМ да испратат своја песна за конкурсот на електронската адреса prazniknalipite@gmail или по поштенски пат, на адресата на Друштвото на писатели на Македонија – Максим Горки 18, 1000 Скопје, и тоа во четири примероци.

Исто така, како и минатата година, по своја желба и доколку се во можност, да испратат видео-записи од сопствената интерпретација на песните, за да може пријавените песни да бидат објавувани во електронските медиуми во текот на конкурсот.

Манифестацијата „Празник на липите 2021“ се планира да се одржи на почетокот на следниот месец, според протоколите за одржување настани во време на пандемија.