Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Николовски: Никој не треба да се обидува да прави опструкции и да не враќа назад

„Никој не треба да се обидува да прави нови опструкции и да не враќа назад, како што гледаме во Собранието интензивно, како резултат на заканите од одредени структури врз пратениците се случува во овој период, тоа значи страв од одредени структури, од носење на Закон со којшто се предвидува градење на темели на правната држава односно создавање на правниот систем во државата,“, истакна генералниот секретар на СДСМ, Љупќо Николовски, на дебатата „Клик Плус“ на ТВ 21.

“Никој во државата нема право да создава нови блокади, нови опструкции, оваа држава тргна напред и како и за секоја друга законска постапка, односно почитувањето на деловникот, на останатите позитивни законски прописи, треба да се реализира така како што е нормално во една држава”, нагласи Николовски.

спонзорирано: