Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Што значат обоените квадратчиња на долниот дел од пастата за заби?!

фото Pixabay

Се почесто луѓето се жалат од хемикалиите кои производителите ги користат при правење на пастите за заби.

Овој мал детал на паковката на пастата за заби открива од што е направена.

Секоја боја има свое значење:

Зелена – потполна природни состојки

Сина – природни состојки + лекови

Црвена – природни состојки + хемикалии

Црна – само хемикалии