Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Книжевна средба во чест на Димитар Митрев

На денешен ден пред сто години е роден основоположникот на современата македонска книжевна критика Димитар Митрев. По тој повод во Друштвото на писатели на Македонија денес, со почеток во 12 часот, ќе се одржи книжевна средба, на која за значењето и трајната духовна оставнина на Димитар Митрев ќе говорат писателите и универзитетски професори Јелена Лужина и Иван Џепароски.

error: Соддржината е заштитена.