Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Пренасочени автобуски линии за време на уличната трка Skopje Run 10K

Поради одржување на уличната трка Skopje Run 10K, во периодот од 7.30 часот до 11.30 часот одредени линии на автобусите на ЈСП ќе возат по изменет режим на сообраќање.

Целосно затворени за сообраќај ќе бидат: булеварот Илинден во двете насоки, од раскрсницата со булеварот Климент Охридски до улицата Никола Парапунов, улицата Никола Парапунов, од булеварот Илинден до булеварот Партизански одреди, булеварот Партизански одреди во правец кон Ѓорче Петров, од раскрсницата со улицата Љубљанска до улицата Ангел Динев (мостот „Влајко“).

Привремено затворени ќе бидат булеварот 8 Септември, од раскрсницата со булеварот Партизански одреди до улицата Скупи („Хубо маркет“) и улицата Бледски договор.

Пренасочени ќе бидат линиите 2, 4, 7, 8, 11, 11А, 12, 15, 15А, 19, 21, 22, 22А, 32, 56, 56А, 59 и 60.

Линиите 2, 4, 11, 11А, 12, 21, 22, 22А, 32, 56, 56А и 60 во правец кон Ѓорче Петров, кога ќе пристигнат кај ТЦ „Сити мол“, ќе вртат лево по улицата Московска, па десно по улицата Војвода Васил Чакаларов и од Порта Влае секоја ќе продолжи да сообраќа по својата вообичаена траса. Во обратен правец линиите ќе возат по својата вообичаена траса.

Линијата 8, од мостот „Гоце Делчев“ по булеварот ВМРО, ќе продолжува по булеварот Партизански одреди, ќе сообраќа сè до ТЦ „Сити мол“, потоа лево по улицата Московска, па десно по улицата Војвода Васил Чакаларов и кај Порта Влае ќе продолжува кон својата почетна постојка.

Во обратен правец сè до Соборниот хром ќе сообраќа по булеварот Партизански одреди, па булеварот ВМРО, мостот „Гоце Делчев“, па по својата вообичаена траса.

Линиите 7, 15, 15А, 19 и 59 во правец од Карпош 3 кон Центар ќе сообраќаат по улицата Карпошово востание, улицата Бледски договор, булеварот Партизански одреди, од каде што секоја ќе продолжи по својата вообичаена траса.
Линијата 15А ќе сообраќа како линијата 15.

Линиите 15, 15А и 19, за терминал во Карпош, ќе го користат терминалот од линиите 7 и 59.

Loading…


Во тренд…