Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Директорот на „Вардар филм“ од Министерството за култура побара обнова на објектот

Министерот за култура, Хусни Исмаили, ја посети Националната установа филмски центар „Вардар филм“ во Скопје.

Директорот на установата, Насер Цури, го информирал министерот дека објектот во кој е сместен „Вардар филм“ последен пат е реновиран во 1978 година и истакнал дека е потребно негово зајакнување, како и архитектонска интервенција во деловните простории.

Како што информираат од Министерството, на средбата директорот и Исмаили разговарале и за функцијата и активностите на институцијата, како и за давањето техничка поддршка на филмските продукции во земјата.

На средбата станало збор и за финансиската поддршка што „Вардар филм“ ја бара од Министерството за култура за осовременување на техничките услови, особено за потребите во делот на тонското студио и киносалата.

Loading…