Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
СубвенцииБизнис

Субвенции од Владата: 1000 евра за купување на нова инвертер клима – еве како ќе функционира

Владата ќе го субвенционира целиот износ до 60.000 денари за купување на нова клима инвертер за замена на печките на цврсто гориво.

Субвенциите ќе се покријат од буџетот на ЕСМ. Информацијата ја потврди директорот Васко Ковачевски иако и самиот рече дека конечната одлука се уште не е донесена. Според неговиот план, за оваа мерка ќе се потрошат од 3 до 4 милиони евра.