Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Твитер споделувал податоци на корисниците со огласувачи без нивна согласност

Твитер споделувал податоци на своите корисници со огласувачи без нивна согласност. Како што соопшти социјалната мрежа, забележани биле проблеми во кои изборот на поставките на корисниците можеби не функционирал како што било предвидено.

Па така, одредени податоци за корисниците, како што е кодот на државата, можеби биле споделени со партнери за рекламирање од мај 2018 година, дури и ако корисниците не дале дозвола за тоа. Пропустите беа утврдени на 5 август.