Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Со топлото време се појавија и змиите по дворови, патишта, паркови: Фрлете го овој прав и веќе никогаш нема да ги видите

Сите секако сте слушнале за сода бикарбона. Но, веројатно не сте слушнале за уште една примена која навистина е неверојатна. А толку е едноставна. Содата наводно штити од змии.

Веројатно никој не сака да сретне змија во својата градина, под автомобилот или во гаража! Еве како можете да се заштитите од овие опасни животни.

Со прав од сода бикарбона посипете низ градината и дворот и ќе ги избркате змиите.

Па така, ако се плашите од змии посипете сода низ градината. Некои велат дека е ефикасно, но сепак не постојат конкретни докази.