Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Петто издание на Skopje Dance Festival

SKOPJE DANCE FESTIVAL е мултимедијален електронски музички настан на кој, пред македоснската јавност се промовираат и презентираат најдобрите светски музички артисти од електронската денс музичка сцена.

Skopje dance festival во изминатите години успешно ја оствари својата цел, и кај нас во Македонија да се презентира и популаризира електронската денс музика, која како современ музички израз и творештво, базирано врз основа на развојот на технологијата, се здобива со се поголем број љубители на овој вид музика.
Идејата на SKOPJE DANCE FESTIVAL е продолжување и развој на електронската музичка сцена кај нас и поставување на градот Скопје на мапата на светската електронска сцена.
Овогодинешното 5то издание на Skopje dance festival ќе се оддржи на 08 Јуни во летниот клуб Colosseum | XL во Градскиот парк / Скопје.
Во рамките на фестивалот се планира органзирање на:
– изложби
– art bazar
-Жонглерско акробатско здружение на граѓани Fuzzbubble Jaac
-Огнен перформанс

Биографија
Julian Jeweil e француски артист кој е базиран во Јужна Франција и Берлин. Овој светски уметник го пронајде својот значителен звук низ бројните музички продукции и live streams, карактеризирани со мелодичен стил на техно.
Авантурата започнува во 2007 година, кога го издава својот прв хит “Air conditionné”, кој брзо се рангира на # 1 во продажбата на Beatport.
Во 2010 година, Julian потпишува со две престижни издавачки куќи: Cocoon, на кој го издава EP “Color” – синглот “Soho” е рангиран на првото место во Beatport Techno Top 100 и Plus 8 Records.
Во 2011 година, Julian останува на техно сцената со издавање на својот втор албум со плус 8 записи (Hermanos Ep).
Во 2012 година, го издава својот трет албум со Plus 8 Records (Bastard EP), со пет песни (“Bastard”, “Hey You”, “The Gang”, “Zoulou” и “Kanji”).
Потоа, во 2013 година, Julian ја започнува годината на најдобар можен начин, со два ремикси за неверојатните изведувачи Deadmau5 & Pan-Pot, кои се најдоа на топ-1 на Beatport Techno Top Ten. По нив следи одличен EP with Form(“Med”), кој веднаш допира со слушателите на неговата музика.
Julian, во 2013 година потпишува три изданија со Minus, реномираниот бренд на Richie Hawtin: “Don’t Think” ЕP (број еден на Beatport Top 100), “She’s Hot” ЕP и ремикс за Techno Master, Adam Beyer, која е продуцирана со Ida Engberg траката “Unanswered question” на Drumcode.
Во 2014 година, тој издава уште два EPs so Minus: ” Rumble” и “Los Pistolos”.
2015 година досега е најуспешна за Julian Jeweil. Повеќе изданија беа издадени и исполнети со извонреден успех: “Bird”, со издавачката куќа Minus и ремиксot, “COAR”.Есента во 2015 година, објави серија на ремикси, овластени од легендата Pete Tong, Sian, Pig & Dan и Joseph Capriati.

Во септември 2015 година, исто така, беше забележано и едно од неговите најголемите достигнувања на Julian Jeweil, четири негови песни беа истовремено слушани на Beatport’s monthly Top Ten Best: “And We”, “Meteorite”, “Bird” and “Wax”.

Дата: 8 јуни
Локација: Summer club Colosseum | XL (Градски парк – Скопје)

  • online presale:https://kupikartizase.com/Events/skopje_dance_festival_2019
    fb event: https://www.facebook.com/events/466114177282971/