Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Михаил Трендафилов – Нанче на средби со граѓаните во oхридската чаршија и пазарот

Со почетокот на предизборната кампања во Охрид од страна на кандидатот за градоначалник Михаил Трендафилов – Нанче веднаш почнаа и активностите на терен. Имено, по свеченото означување на почетокот на кампањата во градскиот парк пред спомениците на охридските великани Христо Узунов и Методија Патчев, кандидатот за градоначалник Михаил Трендафилов – Нанче со претставници на својот изборен штаб изврши посета на градската чаршија и градското пазариште и оствари средби со многујбројни охриѓани. Имено, беа поставувани голем број прашања до кандидатот, особено поврзани со сè поголемите економски проблеми на чаршискиот еснаф, слабиот промет во чаршијата и пазариштето, сè поголемите економски тешкотии на охридскиот еснаф.

Одговарајќи на голем број прашања од охриѓани, евидентен беше огромниот интерес што охриѓани го имаат во однос на кандидатурата на својот сограѓанин Михаил Трендафилов – Нанче, притоа изразувајќи голема поддршка и интерес за неговата кандидатура.
Нанче одговараше на сите прашања во врска со проблемите на охридските трговци и пазарџии. Притоа истакна дека, доколку охриѓани му ја дадат довербата на Нанче, тој одговорно и посветено ќе ги решава систематски. Во делот на слабиот промет во чаршијата и пазариштето во Охрид, конкретно Нанче истакна дека примарно е враќањето на редот и поредокот во Охрид, строга контрола на правилата на игра во однос на конкуренцијата, сузбивање на нелојалната конкуренција, враќање на вербата на граѓаните во локалните власти и ставање посебен акцент на привлекувањето повеќе туристи во градот. Со зголемен ред и зголемен број туристи прометите во чаршијата и пазарот ќе растат, а со тоа и стандардот на трговците.

Тука, се разбира, а што е значајно за туристите, е и одржувањето највисоко можно ниво на хигиена во центарот на градот. Исто така, сигурноста на туристите е многу значајна, како и нивните очекувања од автентичноста од изгледот на градот. За овие теми преку разговорите со охриѓани, кандидатот за градоначалник, Михаил Трендафилов – Нанче, им вети особено внимание на овие горливи теми.

„Зголемен ред, зголемена хигиена, зголемен број туристи, поголем промет за охридските трговци“, изјави Михаил Трендафилов – Нанче во средбите со охриѓани во чаршијата и пазарот, соопшти ГДУ.

Во тренд…