Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Битола: Откривање на спомен обележје во чест на загинатите италијански војници (1916-1918)

Денеска во 12 часот во Градскиот парк во близина на детското катче во Битола, ќе има откривање на спомен обележје во чест на загинатите италијански војници (1916-1918), во присуство на амбасадорот на Италија во земјава и градоначалничката Наташа Петровска.