Од коронавирусот, мозокот може да „остари“ за 10 години

Луѓето кои се опоравуваат од ефектите на коронавирусот можат да претрпат сериозно оштетување на функциите на мозокот, а во најлоши случаи може да се појави штета што е еднаква на нагло стареење на мозокот за десет години, предупредија во средата истражувачите од Кралскиот колеџ во Лондон. Студијата сè уште не поминала на рецензија, а била … Продолжи со читање Од коронавирусот, мозокот може да „остари“ за 10 години