Секогаш во средиштето на збиднувањата...
Browsing Category

Анализа

“Политички земјотрес” во најава: Следува тотална де-вмроизација и целосна…

Целосна професионализација на државната администрација, која што ќе биде сервис на граѓаните е резултатот кој што се очекува да го испорача новата Влада на премиерот Зоран Заев. Факт е дека најголемите сопки и местенки на новата Влада ги…

СКАЈ Анализа: На ред смените и проветрувањето во Владата – кој од функционерите ќе…

Откако беше беше донесен Законот за јазици по втор пат во македонското Собрание, падна товарот кој на себе го имаше владината коалиција, а сега на ред е проветрувањето во Владата, но и реформите од програмата Живот за Македонија. Според…