20.8 C
Скопје
25. јуни 2024
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
СВЕТ

Изгаснати сите 19 пожари што избувнале во текот на вчерашниот ден

Вчера имало 19 пожари на отворен простор и сите се изгаснати – активни пожари нема.

Согласно координативните активности и известувањата во Секторот за операции и координација во Центарот за управување со кризи (ЦУК), изгаснатите 19 пожари на отворен простор биле во:

– Општина Сарај, с.Бојане, месност „Карпалак“ (каде што горела ниска вегетација и нискостеблеста шума);

– Општина Илинден, с, Ајватовци (ниска вегетација);

– Општина Студеничани, с.Моране (ниска вегетација);

– Општина Бутел, месност „Качанички Пат“ (ниска вегетација);

– Општина Чучер Сандево, месност „Качанички Пат“ (ниска вегетација) ;

– Општина Арачиново, с.Стрaчинци (ниска вегетација и стрниште);

– Општина Гази Баба, с.Булачани (ниска вегетација) ;

– Општина Струмица, с.Бориево (ниска вегетација);

– Општина Валандово, с.Брајковци (ниска вегетација);

– Општина Струга, с.Франгово (ниска вегетација);

– Општина Дебар 3 пожари, Брана Шпиле (ниска вегетација), месност „Бомовска Чешма“ (ниска вегетација), месност „Мелничи Мост“ (грмушки);

– Општина Кичево, с.Мидинци (стрниште);

– Општина Македонски Брод, с.Латово месност „Лозја“ (ниска вегетација и дабова шума);

– Општина Куманово 3 пожари, Градскиот Парк – Куманово (ниска вегетација), населба „Карпош“ месност „Рајково Куќа“ (ниска вегетација, стрниште), с.Довезeнце (ниска вегетација и стрниште) и во

– Општина Македонска Каменица, месност „Калуѓерица“ помеѓу Делчево и Македонска Каменица (каде што горела борова и дабова шума).

Инаку, пожарникарите во државата, паралелно со интервенциите на пожари на отворено, имале и повеќе интервенции на објекти во населени места.