Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Свет

Дојави за бомби во Подгорица, евакуирани вработени од зградата на Врховниот, Вишиот и на Апелацискиот суд

Од зградата во која се сместени Врховниот, Вишиот и Апелацискиот суд во Подгорица денеска беа евакуирани вработените поради дојава за поставена бомба.

Од канцеларијата за односи со јавноста на Врховниот суд за порталот „Подгорица вјести“ велат дека полицијата, која ја обезбедува зградата на овие судови, добила дојава за наводно поставена експлозивна направа.

„Зградата се евакуира поради дојава за бомба“, изјави Марија Раковиќ, независен советник за односи со јавноста на Вишиот суд во Подгорица.