Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Војна во УкраинаСвет

Лавров: Конфликтот меѓу Русија и Западот не е хибридна војна, туку е поблиску до вистинска војна

Рускиот министер за надворешни работи, Сергеј Лавров, изјави денеска дека конфликтот меѓу Русија и Западот повеќе не може да се дефинира како хибридна војна, туку дека е поблиску до вистинска војна.

Лавров го осуди Западот за испраќање оружје во вредност од милијарди долари во Украина.

Лавров рече дека Украина ги отфрла мировните преговори и посочи дека колку подолго трае конфликтот, толку потешко ќе биде да се дојде до решение.