Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Свет

Кадиров замина, должностите му ги предаде на премиерот Хучиев

Лидерот на Чеченија Кадиров му ги препушти должностите на премиерот на републиката Хучиев, додека е на одмор.

Соодветната наредба е објавена на официјалната веб-страница на шефот и владата на Чеченија.

„ Одам на годишен платен одмор од 12 јануари 2023 година. На Хучиев Муслим Магомедович, премиерот на Чеченската Република, му ги доверувам должностите на шефот на Чеченската Република за време на мојот одмор“, се вели во документот.