Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Свет

Голем пожар во магацин за гуми во Сплит

Во Сплит, околу 2.40 часот имало голем пожар, кој избувнал во магацин за автомобилски гуми во месноста Дујмовача.

Пожарот избувнал во магацин на раскрсницата на улиците Солинска и Пута Мостина, познат како Дујмовача. На терен се и 30 пожарникари со десет возила од ЈВП Сплит, ДВД Сплит, Солин и Врањиќ.

Сепак, причината за пожарот сè уште не е позната, но кога пожарот ќе се изгасне, ќе се спроведе истрага. Се претпоставува дека материјалната штета ќе биде голема.

Пожарот предизвикал голема материјална штета.