Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
КоронавирусCentarМакедонија

207 нови случаи на коронавирус

Тестирани се вкупно 2.983 материјали во лабораториите во кои се спроведува молекуларно тестирање и антигенско тестирање за присуство на SARS-CoV-2, со зголемување од 2,5% во однос на минатата недела (n=2.911).

Регистрирани сe 207 нови позитивни случаи од 13 градови во државата, за еден повеќе во однос на минатата недела (n=206). Процентот на позитивност се движи од 4,9% до 9,4%, просечно 7,0%.

Овие податоци се за периодот од 19-25.12.2022.