Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Војна во УкраинаСвет

„Генератори на надеж“ – кампања за донирање генератори за струја на Украинците погодени од руските терористички напади на електричната инфраструктура

Амбасадата на Украина во Северна македонија сподели видео од почетокот на кампањата „Генератори на надеж“ за помош на 10 милиони Украинци кои на почетокот на зимата останаа без електрична енергија порати руските терористички напади на врз електричната инфраструктура во Украина.

Европските градови се здружуваат во пружање практична помош на Украинците со донирање генератори за струја за да се донесе енергија и чиста вода до болниците и луѓето во Украина.

Преку видеото се повикуваат сите градови и населени места во Европа да се придружат на кампањата „Генератори на надеж“

Подготви: Д. Мишев

извор Цивилмедиа