Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Војна во УкраинаСветВо тренд...

Зеленски: Русија сака да убива

Володимир Зеленски ги предупреди жителите кои се враќаат во ослободениот Херсон и другите ослободени региони да не влегуваат во тие области пред да бидат проверени од деминери.

„Уште еднаш ќе им повторам на сите во деокупираното подрачје: бидете многу внимателни! Русија сака да убива и откако ќе побегне од нашата земја. Затоа мора да бидете многу внимателни“, рече тој и ги повика граѓаните да пријават каква било. сомнителни работи.

„Ако зградата сè уште не е проверена од деминери, не влегувајте во неа. Ако патот не е проверен, заобиколете го“, рече тој.