16.8 C
Скопје
13. август 2022
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Centar Свет

Волшебниот датум ни доаѓа на 8 август. – се отвора ’Лавовската порта’, а еве што ни носи

Порталот Лавовска порта се активира со изгревањето на ѕвездата Сириус, тоа се случува од крајот на јули до средината на август, но важноста на нумеролошката секвенца 8-8 и Сонцето да достигне половина пат во ова време (врвот на Лав енергија), направи 8,8. денот кога го славиме порталот.

Сириус се смета за наше духовно сонце, така што изгревањето и враќањето на Сириус го гледале древните астролози како повторно раѓање на нашата духовна енергија и духовната енергија на планетата.

Додека нашето земно Сонце го осветлува нашиот физички свет, што е илузија, нашето духовно сонце ја осветлува вистината на нашата безвременска душа.

Древните луѓе биле многу прилагодени на ѕвездата Сирус, верувајќи дека таа е портата кон рајот и домот на повисоките вибрациони суштества. Тие веруваа дека енергијата на Сириус носи високо напредна мудрост што можеме да ја искористиме секогаш кога Сириус е силен на небото.

Додека нашето Сонце е одговорно за зрачењето на живот до нашите физички тела, Сириус е одговорен за зрачењето на живот кон нашите духовни тела. Ова е причината зошто отворањето портали може да донесе будење и да ја подигне нашата свест на нови височини.

Нумеролошката секвенца 8-8 покажува дека е неопходно да се подготвиме за позитивни настани. Симболизира рамнотежа и внатрешна стабилност.

Во нумерологијата таа претставува бесконечност и активирање на ДНК, што ни овозможува да ја земеме оваа енергија на Сириус и да ја канализираме во самото јадро на нашето битие. Исто така, можеме да ја отклучиме и подобриме меморијата на нашите клетки што ни овозможува да внесеме повеќе исцелување, мир и љубов во нашето битие.

Бројот 8 ја претставува и бесконечноста – бесконечната душа во која сме и бесконечното патување на кое се наоѓаме.

Енергијата на порталот Лавовска порта е моќна, но тука е да ја искористиме, да го прославиме повторното раѓање и враќањето на нашата духовна енергија. Можете да го користите за да ги повикате сите делови од вашиот дух за кои сметате дека се изгубени или скриени на патот. Можете да го користите порталот за да ја обновите вашата енергија и да се чувствувате добро во вашето тело.

Порталот ја активира срцевата чакра, старите, па дури и сегашните срцеви рани можат да излезат на површина за да заздрават. Можеби конечно ќе се чувствуваме ослободени од каква било тага или тага што ни тежеше на срцето.

Ја активира и чакрата на третото око. Може да се чувствуваме поинтуитивно или да научиме нешто ново за начинот на кој ни зборува нашата интуиција. Нашата интуиција веројатно ќе биде силна.

Енергијата на порталот Лавовска порта може да не поврзе со космичкото небо, галактичките фреквенции, повисоките димензионални суштества и нашата сопствена интуиција.

Со високата вибрациона енергија од Сирус, поголема е веројатноста да примаме пораки од повисоки димензии, пишува Атма. Тие можат да дојдат преку нашите соништа, визии, духовни водичи и ангели или едноставно со слушање работи додека сме во состојба на релаксација.

Медитацијата и автоматското пишување се одлични начини да се отворите кон оваа енергија и да добиете насоки.

Сириус, исто така, има многу мирни вибрации, па поминувањето време во природа и медитација е одличен начин да ја искористите оваа мирна енергија и да ја искористите за лекување и обновување на вашиот ум, тело и душа.