Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Коронавирус Centar Македонија Во тренд...

Тежок ден: Починаа двегодишно дете, лица на 39 и 40 години – короната одзеде нови 29 животи

Пријавени се 29 починати лица од коронавирус:

13 починати лица од Скопје (88г, 76г, 70г, 70г, 69г, 68г, 67г, 66г, 56г, 54г, 53г, 40г, 2г), 3 починати лица од Куманово (84г, 69г и 39г), по 2 починати лица од Тетово (69г и 68г), Струмица (76г и 68г) и Охрид (88г и 67г), по едно починато лице од Гостивар (71г), Кичево (62г), Дебар (60г), Кратово (72г), Радовиш (67г), Крива Паланка (69г) и Ресен (72г).

Од пријавените 29 лица, 27 се починати во болнички услови, а 2 лица се починати во домашни услови.